vrijdag 10 mei 2013

Week 19

Week 19 (9-05-13) - Hemeltjelief!

Elk jaar op Hemelvaartsdag is er een hoop te doen in de stad. Ik ben gisteren voor m'n eerste keer naar het Hemeltjelief! festival geweest. Hemeltjelief! is een superleuk festival voor jong en oud, gelegen op het NDSM terrein aan het IJ. Er was van alles te doen; luisteren naar bandjes, knutselen voor de kinderen, feesten bij het Noorderlicht of in de flipperdisco, en natuurlijk ook heel veel eten. Het thema van het hele festival was "Als een vis in het water". Dit zag je overal terug in de vorm van snorkels, zwembandjes, dolfijnen en waterpistolen. En vandaar ook die flipperdisco; een zwembad (zonder water), waar gedurende het hele festival DJ's muziek stonden te draaien. 's Middags stonden daar nog onschuldige kleine kindjes rond te springen, maar op gegeven moment namen de ouders (die al wel een biertje op hadden) het over en werd het pas echt een disco.
De spiegeling in de foto hieronder is in de achteruitkijkspiegel van een grote, rode dubbeldekker. Daar stonden er twee van op het terrein; eentje waar kleine concertjes in werden gegeven en een ander waar pannenkoeken werden verkocht.


(klik voor vergroting)

Ook stond er een man die wel héle speciale pannenkoeken bakte; "Spincakes" genaamd. Met zijn ronddraaiende bakplaat werden het allemaal heuse kunstwerkjes. Terwijl hij zo'n spincake bakte, heb ik er een filmpje van gemaakt:





1 opmerking:

Ik vind het super leuk als je een reactie achterlaat! En natuurlijk neem ik ook een kijkje op jouw blog (als je die hebt) ;)